11 octombrie, 2011

In care se vede ce ma enerveaza, iar eroul nostru isi imagineaza un dialog


Dupa cum se vede o sa raman dator cu "partile doi" de la mai multe postari, dar incet o sa le ducem/aducem pe toate la zi.

Unu

Astazi despre ce ma enerveaza. Ma enerveaza argumentatia de tipul: "Dupa atatia ani de comunism spiritul romanesc bla, bla, bla". Cei mai tineri(unii) considera ca daca acum nu mai este comunism ei reprezinta viitorul stralucit, fara pata, neintinat si mai ales NEINTINABIL,al neamului romanesc (cu rr mare). Trebuie sa ii anunt cu adanca tristete, si enervare, ca vad foarte multi tineri care au comportamentul clasic al "turnatorului", "colaboratorului" ideal cu securitatea, politrucului ideal, care ar face totul sa avanseze pe pozitii de superioritate, de unde poate sa ii priveasca pe "ceilalti" de sus, de data asta prin intermediul banului.

Nu este absolut, dar absolut nimic, schimbat.(decorurile, poate, un pic)

Poporul roman a fost asa cum este, manelist, cocalar in partile de jos de cand ma stiu. (atata ca nu am stiut-o eu intodeauna), elitist, civilizat in partile de sus, parti complet separate, parti care se detesta pana la a se invectiviza(!!!!????!!! ma'ntzelegetzi, o iau pe urmele lui Funeriu) reciproc cu calitatile lor. In general daca in alte societati (hai sa le spunem tzari) cocalarii si manelistii lor tind catre partea de sus si stiu ca scoala este un mijloc pentru asta. (Ganditi-va la Dickens, "Our Mutual friend" sec. xix deci) la noi se sare direct la Doctorate si doo trei Masterate fara acoprire(S.Haret). Aici s-ar putea face, cred, o lucrare de doctorat(d'aia pe bune) de ce mitocanul, este interesat de a avea la cingatoare Phd stiind ca nimeni serios nu il va crede?.
(si raspunsul este: ii trebuie ca sa il arate la ceilaltzi mitocani. Sa vedem dialogu':

-Ba! io am un Doctor la cingatoare

-alalaltu':-Ba io am si doi mashteri si fac al treilea doctor.

- primu(in gand) - tu-i rasca masii, mi-a tras-o, zice mandru: Ba, io mi-am tras si-un judector, pa Costiniu

-alalatu'- Ba! pa ala totzi l-au tras, pe Voicu'l stii? shi ala ma, l-a tras!. Ne vedem maine la parlament? )

Am divagat, dar cred ca ati inteles ce vreau sa spun, nu comunismul este de vina, comunismul  a fost o deturnare de scurta durata a "valorilor" cocalaresti care exista de secole care s-a genificat (dammit, iar Funeriu :) ).

Doi.

In alta ordine de idei, Tziganii au avut parte de egalitate in tot timpul comunismului, mai mult decat atat au chiar fost favorizati. Scoala era obligatorie. Profesorii se duceau sa aduca plozii cu arcanul la scoala. A ajutat ceva?. Zilch,Nada,Zero. Asa ca sa nu aud de inapoierea tziganilor datorata poporului roman. Cine a vrut sa faca scoala, a facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu