06 octombrie, 2011

De ce n'o pune la punct tacs-o? adica Basescu


Aceasta este intrebarea.
     Se trezeste iEba sa sublinieze (era sa zic din varful buzelor tuguiate - da' botoxu' nu permite tzuguiere) ca ministru Funeriu a facut (daca a facut, foarte discutabil) o eroare, ceea ce, cu cuvinte nerostite, ar pune-o pe acelasi plan, de egalitate.
     Comportament de tzoapa de mahala. "Succesuri" a lui iEba, precum "serviciuri" a lu' Crin sunt greseli de limba romana, evidente. Inexactitudine(i) este (sunt) cuvinte care lipsesc la propriu din limba romana ele existand in engleza si franceza. In engleza, povestea spune, ca a fost inventat (cuvantul) de W. Churchil cand l-a folosit ca eufemism la minciuna in parlamentul englez. De atunci a intrat in limba engleza.
iEba ieste ca-i cu totul altceva ?. Cum este cu: "cizmare ramai numai la cizme-adica la nivelul tau"? (n'am zis-o in latina pentru protejarea iEbii)

Constat cu amaraciune in acelasi timp ca daca limba romana se "imbogateste" cu cuvinte: cocalari, fite, marfa etc si nimeni nu se deranjeaza de asta, o aducere la zi a limbii romane cu cuvinte normale deranjeaza pe toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu