06 decembrie, 2009

Ultimul post, de alegeri

Un articol din revista 22:
."....Ştiu că sunt oameni de bună-credinţă care vor accepta cam tot ceea ce am scris aici, dar care, pe 6 decembrie, nu se vor prezenta la vot ori vor da un vot alb sau anulat. Ei sunt terifiaţi de perspectiva instabilităţii politice, iar imaginea unui Băsescu conflictual, aparent incapabil să găsească soluţii de compromis rezonabil, îi împiedică să-l voteze. Vreau să le spun acestora că, mai întâi, imaginea de haos şi catastrofă este, în proporţie de 70%, creată cu bună ştiinţă de trusturile de presă şi că ei sunt victimele acestei campanii, nici măcar prea subtile. În al doilea rând, le spun că se cuvine să distingă între conflict de dragul conflictului şi conflict de dragul unei cauze pentru care merită să lupţi. Pacifismul, în orice condiţii, s-a dovedit a fi adesea şi pretutindeni o politică rea, obligând mai târziu la lupte mult mai dificile şi mai costisitoare."

Sa nu ne amagim, nu exista schimbare fara impotrivire din partea celor carora le convine situatia prezenta. Este bine ca este scandal.
A dori ca asistatii sociali, aparatul bugetar sa astepte de la stat in continuare, saracia sa fie in mod echitabil impartita intre romanii multi, iar bogatia sa fie tot echitabil impartita intre romanii putini inseamna a vota pe Geoana. Este singurul lucru pe care PSD-ul l-a facut sistematic. Nu am nici cea mai mica indoiala,
ca reaparitia PsD-ului la conducere, ca partid principal, asta va reprezenta. Iar lista faptelor ca sa demonstreze acest lucru este lunga si fara o singura pata de lumina. Cei care lucreaza la privat vor "trage" mai tare, pe o inflatie din ce in ce mai mare - deci bani mai putini. Sindicatele bugetarilor vor cere mai multi bani si vor primi in intelegeri ferite de presa, ca sa fie liniste. Privatizarile se vor face in liniste de asemenea.
Revenirea la PSD, inainte de a se reforma, datorita Moldovei si parte din Muntenia, este un deja vue.  Optiunea luptei este a fiecaruia, in rest este comoditate si plictis si asta este usor si "trendy". Nu se mai poate da vina pe altcineva pentru comoditate, plictis sau lipsa de informare.

PS. Un prieten mi-a zis ca "nu te recunosc" imi pare rau ca nu i-am raspuns: "eu te recunosc"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu