15 decembrie, 2009

Sfarsit? Nu cred

Timpul, deh am avut mai multe proiecte de terminat, nu mi-a permis sa mai scriu ceva pe blog, dar am urmarit de la "distanta" tot zbuciumul infarctoid (scuze de barbarism da' nu am gasit alt calificativ)  din ultimele sapte zile.
Schimbari si la mine in familie. The better half , care nu era interesata de politica prea tare, inante incercand sa o momesc dar cu rezultate minime, a devenit o apriga luptatoare. Totul a inceput la  dezbaterea Crin - Basescu. Parerea ei : " Asta nu are nimic in cap, supeficial si arogant cum naiba sa conduca?". Si asa a inceput avalansa. TV peste TV (adica OTV, B1TV, Realitatea) bloguri peste bloguri , ziare peste ziaream depasit bandwith-ul si dupa ce am luat si o suplimentare a lui). Analize in doi despre candidati argumente si contraziceri. Pot sa spun ca am simitit ca traiesm zilele astea.

S-a terminat. Adrenalina a scazut si suntem ca doi drogati care nu mai au drogul de zi cu zi. SUNTEM in SEVRAJ.
Incepeam ziua cu excelentul blog a lui Teophyle unde ne ogoiam sufletul cu posturi foarte bune si o comunitate foarte inteligenta si placuta si il terminam tot cu el.

Nu vreau sa uit pe cei care comentau, sperau si isi cautau incredera reciproca atunci cand situatia parea disperata. Multe multumiri si lor.

Multam foarte Teophyle

Dar este numai o etapa. Greul acum incepe.

Mai sunt multe de facut. Inclusiv in PDL. Trebuie facute presiuni asupra lor si trebuie stat cu ochii pe ei ca pe butelie. Trebuie taxata orice  abatere de la ce au promis in campania prezidentiala. Si trebuie sustinuti cand vor sa isi realizeze programul si nu pot.
Este ca in filmele cu" "to be continued"




.

08 decembrie, 2009

Diaspora? Nevoia de o noua Europa Libera?

Nu vreau sa incep o discutie despre dreptul la vot a celor din diaspora. Inutil.
Vreau sa subliniez ca atunci si celor din Transilvania ar trebui sa li se retraga dreptul de vot. Si daca tot suntem aici, sa facem o petitie sa separam Transilvania de restul tarii, de Bucuresti, pentru ca sa ii lasam pe Mitici sa shi-l aleaga cu cantec inainte pe Oprescu si Geoana.(cum de altfel au facut-o)
Sa vedem cum s-a votat pe judete ca sa vedem cum putem imparti Romania. Ooops tre sa dam si Constanta la Bulgari.sau rusi,dar oricum, mi se pare, ei au mai avut-o odata......asa ca nu-i bai. Nu vad nicio problema Hai sa ii dam de un referendum




Am trecut pe la toate canalele de televiziune. Inacceptabil. Singurele care dadeau informatii au fost B1TV si , culmea OTV. Bravo lor.
OTV a stat pana la 5 dimineata si au avut un comportament aproape profesionist. Nu a afirmat si nu a tras concluzii inainte de vreme. Numai acum am inteles de ce Dan Diaconescu este cotat ca un foarte bun ziarist.
Canalele de stiri, in schimb, au fost lamentabile. Nu ma mira ca dimineata o multime de oameni au fost inca convinsi ca Geoana este presedinte.

Pe hotnews o analiza a comportamentului Realitatii TV facuta de cineva care a trait in occident si cu multe carti scrise la activ,Dragos Paul  Algicia
http://www.hotnews.ro/stiri-media_in_campanie-6608979-realitatea-lui-emil-hurezeanuco.htm

06 decembrie, 2009

Ultimul post, de alegeri

Un articol din revista 22:
."....Ştiu că sunt oameni de bună-credinţă care vor accepta cam tot ceea ce am scris aici, dar care, pe 6 decembrie, nu se vor prezenta la vot ori vor da un vot alb sau anulat. Ei sunt terifiaţi de perspectiva instabilităţii politice, iar imaginea unui Băsescu conflictual, aparent incapabil să găsească soluţii de compromis rezonabil, îi împiedică să-l voteze. Vreau să le spun acestora că, mai întâi, imaginea de haos şi catastrofă este, în proporţie de 70%, creată cu bună ştiinţă de trusturile de presă şi că ei sunt victimele acestei campanii, nici măcar prea subtile. În al doilea rând, le spun că se cuvine să distingă între conflict de dragul conflictului şi conflict de dragul unei cauze pentru care merită să lupţi. Pacifismul, în orice condiţii, s-a dovedit a fi adesea şi pretutindeni o politică rea, obligând mai târziu la lupte mult mai dificile şi mai costisitoare."

Sa nu ne amagim, nu exista schimbare fara impotrivire din partea celor carora le convine situatia prezenta. Este bine ca este scandal.
A dori ca asistatii sociali, aparatul bugetar sa astepte de la stat in continuare, saracia sa fie in mod echitabil impartita intre romanii multi, iar bogatia sa fie tot echitabil impartita intre romanii putini inseamna a vota pe Geoana. Este singurul lucru pe care PSD-ul l-a facut sistematic. Nu am nici cea mai mica indoiala,
ca reaparitia PsD-ului la conducere, ca partid principal, asta va reprezenta. Iar lista faptelor ca sa demonstreze acest lucru este lunga si fara o singura pata de lumina. Cei care lucreaza la privat vor "trage" mai tare, pe o inflatie din ce in ce mai mare - deci bani mai putini. Sindicatele bugetarilor vor cere mai multi bani si vor primi in intelegeri ferite de presa, ca sa fie liniste. Privatizarile se vor face in liniste de asemenea.
Revenirea la PSD, inainte de a se reforma, datorita Moldovei si parte din Muntenia, este un deja vue.  Optiunea luptei este a fiecaruia, in rest este comoditate si plictis si asta este usor si "trendy". Nu se mai poate da vina pe altcineva pentru comoditate, plictis sau lipsa de informare.

PS. Un prieten mi-a zis ca "nu te recunosc" imi pare rau ca nu i-am raspuns: "eu te recunosc"

02 decembrie, 2009

Coposu

Sa il vedem pe Seniorul ce zice despre compromis:

PNL partid istoric, dupa 1990

Iata un pic de istoria (post decembrista) a PNL-ului:
Date stranse de ANDRA

"Iata un material, pe care l-a adunat eu de pe net, pentru ca am fost curioasa care este istoria PNL. Este liber la insusit dar si la completat de catre oricine doreste, cu rugamintea sa-mi trimita si mie completarile (rog frumos ).
Distrugerea Dreptei de catre PNL : 1990 - 2007
MOTTO:

"Rolul actualilor liberali este sa scoata din parlament actualul PNL. Au facut-o in 92. A facut-o Particiu cu PL93 in 96. Ar fi facut-o si in 2000 daca nu ar fi fost Stoica. Ar fi facut-o si in 2004 daca nu ar fi fost Stolojan. Acum pe acestia i-a aruncat din partid, asa ca pot realiza marea lor speranta : Fuziunea cu PSD."

Gabriela Filip
TRADARILE LIBERALE  ISTORIA RECENTA:

- Colaborationismul PSD-PNL in momente cheie ale istoriei ultimilor 17 ani
- Prezenta lui Patriciu in fiecare moment in care Dreapta a incercat sa creeze in Romania o forta PUTERNICA, capabila sa se opuna PSD

1. Ziarul finantat de Radu Campeanu popularizeaza FSN-ul in Franta cu o luna inainte de Revolutia din 1989

"La 17 ani de la caderea lui Ceausescu, momentul aparitiei Frontului Salvarii Nationale, structura care a preluat imediat dupa Revolutie puterea în stat, este contrazis de o publicatie pariziana a românilor din exil. "Organizatia formata din fosti si actuali demnitari ai PCR" si-a lasat urmele într-un saptamanal finantat integral de Radu Câmpeanu. Cu o luna înainte ca Ion Iliescu sa anunte la postul public de televiziune, pe 22 decembrie 1989, ca: "am hotarât sa ne constituim în Frontul Salvarii Nationale", FSN publica în B.I.R.E un comunicat împotriva lui Nicolae Ceausescu"

Sursa: Curentul, 3 mai 2007
http://arhiva.curentul.ro:81/2007old...0503&art=54179

Ulterior, in mai 1990, Coposu il roaga pe Radu Campeanu sa nu participe la alegerile din 1990, pentru ca scorul se intrevedea dinainte foarte clar, rezultatul ar fi fost o victorie masiva a FSN-ului, iar in aceste conditii participarea opozitiei nu ar fi facut decat sa legitimeze niste alegeri castigate nedemocratic de FSN. Campeanu a zis NU, PNL participa la alegeri si obtine un scor confortabil ptr. Iliescu si PNL : 7%.

RADU CAMPEANU - mediator la Timisoara in favoarea lui ILIESCU

Daniel Vighi, Cotidianul :

"Iata, imi amintesc cum in 1990, la o saptamina dupa ce am lansat Proclamatia de la Timisoara, am fost invitati la Casa Universitarilor la o intrunire la care au participat de la Societate (acum raposatii) George Serban, Iosif Costinas, mai apoi Vasile Popovici, Dorel Mihit si subsemnatul. De cealalta parte erau doi consilieri ai presedintelui Ion Iliescu si Claudiu Iordache, ca sef al FSN-ului. Ni s-a cerut sa intermediem vizita politica a presedintelui in oras si ni s-au dat asigurari ca acesta apreciaza personal acest important document politic?. In urma refuzului Societatii, cei doi au revenit si au spus ca, la o adica, intrarea in orasul Revolutiei ar putea fi realizata cu sprijinul si alaturi de Radu Campeanu."

Sursa : http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=2d63178f06



2. PATRICIU MINISTRUL LUI ILIESCU
Tot in 1990 Patriciu, Tariceanu si alti cativa au scandalizat din nou opinia publica, propunand o alianta intre PNL si FSN-ul lui Petre Roman. Aceasta tentativa nu s-a finalizat.

Iulie 1990 : insa Patriciu persevereaza ; in iulie 1990 apare PNL Aripa Tanara (PNL-AT), printre fondatori aflandu-se Viorel Catarama, Dinu Patriciu, Calin Popescu-Tariceanu si Horia Rusu.

Aprilie 1991 : PNL-AT, Partidul pe care-l conduce Patriciu semneaza, alaturi de FSN si ILIESCU, Carta pentru Reforma si Democratie, intrand in guvernul Roman remaniat.

DINU PATRICIU DEVINE MINISTRUL LUCRARILOR PUBLICE SI AMENAJARII TERITORIULUI IN GUVERNUL LUI ILIESCU.
Sursa : http://www.expres.ro/article.php?artid=197108

href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Dinu_Patriciu">http://ro.wikipedia.org/wiki/Dinu_Patriciu.
 1991 : PNL IL SPALA PE ILIESCU DE SANGELE MINERIADELOR

Octombrie 1991 : Dupa guvernul Roman- aprilie 1991, PNL continua sa participe alaturi de FSN la guvernare, in guvernul Stolojan intre 1991 si 1992. In guvernul Stolojan, PNL participa sub justificarea ca "Romania are nevoie de credibilitate externa, dupa mineriadele care au zdruncinat imaginea tarii".

In timp ce persoanele care vor forma peste doar cateva luni viitorul PD, ies de la guvernare -> PNL intra la guvernare, ca sa il spele pe Iliescu de sangele mineriadelor.

PNL va detine 3 portofolii : Ministerul justitiei, Ionescu-Quintus, Ministerul de finante, Danielescu, viitor devalizator al SAFI, si Catarama, Ministerul Industriilor.

Sursa : http://www.newscafe.ro/content/view/3143/77/

4. 1992 : PNL DISTRUGE UNITATEA CDR CHIAR INAINTE DE ALEGERI


In 1992, in pregatire pentru alegerile locare se formeaza CDR care castiga cu un scor neasteptat de bun aceste alegeri. Dar, surpriza ! In toamna, la alegerile parlamentare, Radu Campeanu sparge din nou unitatea noii formatiuni de dreapta: rupe PNL din CDR, si candideaza separat la alegerile parlamentare. Mai mult, propune drept candidat la presedentie pe Regele Mihai – iar monarhia era atat de ne-populara incat acest gest echivala cu a-ti dori sa pierzi alegerile.

Rezultat: CDR: 20%, PNL 2%.

Diverse aripi si persoane din PNL participa insa la guvernare impreuna cu FSN in pozitii de mai mica expunere, din 1992 pana in 1994, pastrati de catre Iliescu sub justificarea ca guvernul are nevoie de tehnocrati.

5. 1996 : PATRICIU SI TARICEANU DISTRUG DIN NOU UNITATEA DREPTEI SI FINANTEAZA UN PARTID PARALEL
In 1996 Patriciu si Tariceanu finanteaza - tot SEPARAT DE CDR - grupul ANL (format din PAC si PL'93) cu candidat la presedentie propriu - si separat de CDR - in persoana lui Nicolae Manolescu. SI de aceasta data CDR castiga, ANL pierde.

6. 2000 : PD SI PNL OBTIN FIECARE 7% ; PNL CONDUS DE QUINTUS FACE PACT DE NEAGRESIUNE CU PSD

Alegerile din 2000 : inaintea alegerilor parlamentare PNL se rupe de CDR prupunand un candidat propriu ; a fost o masura de salvare a celor doua partide mari care au participat la guvernare, PD si PNL, care astfel au castigat fiecare 7% din optiunile electoratului, si au devenit singura speranta pentru democratie in perioada Dictaturii Regimului Nastase

PNL condus de Quintus semneaza un pact de neagresiune cu PSD.

PD este invitat de PSD prin Petre Roman sa semneze acelasi pact, insa Traian Basescu isi impune punctul de vedere in Congresul PD si PD refuza.

7. Politica PSD de sustinere a PNL ca principal partid de opozitie a Regimului Nastase
Dupa 2001, Nastase a avut o politica extrem de eficienta in plan parlamentar. A "ajutat" PD sa dispara : a conceput un plan de destructurare a PD pe care l-a pus in aplicare cu ajutorul lui C. Gusa.

PNL-ul in schimb, a fost atras in diverse oportunitati de afaceri de partea PSD, astfel ca singura opozitie militanta fata de PSD a fost realizata de catre Traian Basescu si PD, lucru pentru care PD a platit un pret mare : i-au fost racolati membri importanti, primarii traditional PD-iste au fost fortate sa treaca la PD.

PNL a fost o opozitie "de decor", dar dupa 2003, cu ajutorul lui Stolojan, si-a recapatat forta si militantismul, in ciuda presiunilor facute de PSD si Patriciu in directia apropierii PNL de PSD.

Septembrie 2003 Tariceanu : "A fost nevoie sa vina Theodor Stolojan pentru ca sa terminam odata cu intelegerile de culise si ambiguitatile in relatia cu PSD".

Noiembrie 2003 Cioroianu : "Pesedistii erau convinsi, pina in aceasta primavara, ca noi vom merge cu ei la guvernare"

8. Constructia Aliantei DA, impotrivirea gruparii Patriciu la formarea Alinatei DA
- In Septembrie 2003, Traian basescu Presedintele PD si Teodor Stolojan Presedintele PNL fondeaza Alianta DA, cu scopul declarat de a inlatura PSD de la putere si de a duce Romania in UE la 01 ianuarie 2007. Si de aceasta data, si fara sa mai reprezinte nicio surpriza, Dinu Patriciu si angajatii lui Orban, Antonescu se opun formarii Aliantei si este interesant de vazut cum, atat inainte de 2004 cat si dupa 2004, PNL-Patriciu a dat singura si de altfel unica dovada de consecventa politica exclusiv pe ideea colaborarii cu PSD.

Aripa PRO-PSD din PNL nu a cedat si nu a acceptat formarea Aliantei impotriva PSD decat in urma presiunii si incurajarilor externe explicite exprimate fata de liderii Aliantei :

CITAT : "Vicele Calin Popescu-Tariceanu, artizanul protocolului, a tinut sa-l atinga in treacat pe Valeriu Stoica, pentru faptul ca acesta isi aroga meritul de a se fi gandit primul la alianta cu pedistii :

"- A fost nevoie sa vina Theodor Stolojan pentru ca sa terminam odata cu intelegerile de culise si ambiguitatile in relatia cu PSD".

Werner Hoyer, consilier politic al lui Romano Prodi, seful Comisiei Europene, si al lui Pat Cox, presedintele Parlamentului European au incurajat PD si PNL in formarea Aliantei impotriva PSD:

"NU VA TEMETI DE ALIANTE. Romania este intr-un moment extraordinar, in care este necesar sa va uniti fortele si nu sa mergeti singuri. (...) PSD VA TREBUI, DE ACUM INCOLO, SA-SI REVIZUIASCA STRATEGIA. DACA AR FI FOST ATAT DE BUNI, ATI FI FOST DEJA MEMBRI IN UE.

Ei zugravesc in culori mult prea frumoase in intarzierea aderarii la UE, IAR ANUL 2007 NU E GARANTAT (*).

(*) De remarcat ca printre primele luari de pozitie ale reprezentantilor afaceristilor PSD-PNL in ianuarie 2005 a fost cererea ca Romania sa nu adere in 01 ianuarie 2007 la UE, ci in 2008 sau mai tarziu, pentru ca, spuneau ei : "Romania nu ar fi pregatita".

Sursa: http://www.adevarulonline.ro/articol...otroceni/54507
Septembrie 2003 Tariceanu : "A fost nevoie sa vina Theodor Stolojan pentru ca sa terminam odata cu intelegerile de culise si ambiguitatile in relatia cu PSD".

Noiembrie 2003 Cioroianu : "Pesedistii erau convinsi, pina in aceasta primavara, ca noi vom merge cu ei la guvernare"

9. Regimul Dictaturii Personale a lui Adrian Nastase si a Partidului-Stat PSD
2004 - PSD, urmasul P.C.R. arunca Romania intr-o dictatura sud-americana : oameni de afaceri sunt urmariti si li se cere un procent din profit " pentru protectie " ; ziare sunt inchise, directorii lor concediati, personalitati si jurnalisti care devin adversari ai lui Nastase sunt potrivnici lui Nastase sunt ridicati de pe strada si tinuti in arest.

Nivelul libertatilor democratice pentru Romania este apreciat de catre Freedom House ca fiind in aceasta perioada egal numai cu cel din RUSIA.

Tocmai in aceasta perioada, inca in Regim Nastase, Patriciu sponsorizeaza PSD in alegerile locale, stiut fiind ca alegerile locale depind scorul si puterea partidelor in alegerile care urmau, adica in alagerile generale.

Tocmai in aceasta perioada de dictatura a PSD Patriciu alege sa vanda sansele unei victorii clare si definitive a dreptei asupra PSD, si sansele ca PSD sa nu mai poata avea un cuvant de spus pana cand nu se va fi reformat.

In toamna, Alianta pierde la scor strans alegerile parlamentare, dar Traian Basescu reuseste sa castige Presedentia si sa formeze un guvern al Aliantei, care, mai tarziu - CONTRAR dorintelor lui Patriciu, Tiriac si Voiculescu - va integra Romania in UE la data de 1 IANUARIE 2007.

10. Primii - si singurii - ani de deschidere democratica reala si constructie a Statului de Drept in Romania
In 2005 si 2006 proiectul fuziunii PNL-PD este reiterat pe rand, de catre ambii parteneri, PD si PNL, dar mai ales de catre PD. PNL se opune fuziunii PNL-PD si blocheaza orice discutie despre formarea unui bloc puternic de dreapta.

Acest lucru se intampla pe fondul unei presiuni puternice din partea UE si a societatii civile in legatura cu reforma in justitie, dar si in conditiile in care PSD devine un partid din ce in ce mai slab in sondaje, datorita inceperii cercetarilor in legatura cu coruptia Regimului Nastase.

Astfel ca refuzul oricarei tentative de unificare a dreptei IN ACESTE CONDITII, extrem de favorabile Dreptei dpdv istoric si tactic, reprezinta o tradare a insasi ideii de Dreapta, de unitate a Dreptei pentru ca a militat Corneliu Coposu si mai mult decat atat, o aliniere la obiectivele strategice ale PSD, caci PNL a ajutat la :
1. taraganarea si incetinirea reformelor, prin aliante subterane cu PSD si un blocaj mediatic bine regizat impotriva a dous persoane : Traian basescu si Monica Macovei, promotori reformelor ;

2. blocarea a oricarei tentative de unificare a dreptei, deoarece unificarea dreptei ar fi creat posibilitatea ca fortele democratice sa guverneze Romania asa cum nu a mai facut-o pana acum decat PSD, adica, pentru mai mult decat un mandat. Doua mandate ale in Romania, plus reforme radicale si profunde ar fi inseamnat distrugerea stangii de factura bolshevica si comunista, adica a blocului PSD-PNL-PRM-UDMR-PC.

Iata si confirmarea celor de mai sus din cuvintele sociologului Alin Theodorescu, membru PSD :

"Fuziunea : AR FI FOST O MISCARE POLITICA AMENINTATOARE PENTRU NOI, PENTRU SOCIAL-DEMOCRATI, pentru ca in loc sa avem doua jumatati de partide in fata aveam un partid mare, liberal-democrat, care este un curent puternic in Europa si in SUA. Nu s-a putut. (...)".

Sursa: ZIUA, 23 iunie 2006

11. PNL distruge Alinata DA si elimina PD de la guvernare
Toate cele de mai sus explica de ce aceste lucruri nu exista pe site-ul PNL. In mod ciudat, PNL NU ISI FACE PUBLICA istoria post-decembrista pe site, o istorie - dupa cum se vede - plina de tradari si alinieri la politica FSN si PSD.

PNL devine astfel singurul partid asa-zis de dreapta din Romania care tradeaza Dreapta neincetat in ultimii 17 ani, si care vinde PSD-ului sansele formarii unei forte de dreapta capabila sa se opuna blocului bolshevic PSD-PRM-PC tocmai in momentele in care sansele pentru realizarea acestui lucru au fost mai mari.

11 ianuarie 2007 : PNL primeste ORDIN DE LA PSD da distruga Alianta DA

Explicatia ne-o ofera Vasile Dincu, vicepresedinte PSD responsabil cu analiza politica:

"Interesul PSD este pentru adincirea prapastiei dintre PNL si PD. Noi le intindem o mina liberalilor, apoi le-o retragem. Ca intr-o caricatura pe care am vazut-o intr-un ziar occidental, cu un tip care sta sa se inece si altul care-i intinde mina in semn de salut".

La rindul sau, liderul PSD Mircea Geoana spune ca disponibilitatea PSD fata de un GUVERN MONOCOLOR PNL este conditionata DE SPARGEREA ALIANTEI.

"Noi nu sprijinim un guvern al Aliantei. DACA EI SE SPARG PUTEM DISCUTA… Dar cu Alianta nu avem ce discuta".
Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=f20161ae75
27 martie 2007 : Tariceanu EXECUTA ORDINUL PSD si anunta DECESUL ALIANTEI.

PNL intra alaturi de PSD in coalitia partidelor ROSII NE-REFORMATE, AUTORITARE SI OLIGARHICE, care au condus Romania in ultimii 17 ani prin dictatura economica si politica dar mai ales prin metode de agresiune asupra DEMOCRATIEI SI STATULUI DE DREPT
Interesant nu?"

De 1 decembrie

Un filmulet care, daca ar fi fost cu cineva de la PDL, l-ar fi dat la irealitatea trei zile la rand:
http://www.youtube.com/watch?v=XTVR8kQtJU0&feature=related

trecator: - aici au murit oameni
psedista- da? si ce daca au murit. Au murit de prosti......

Iata aici http://www.gheoland.ro/azi-in-timisoara-orasul-care-nu-uita/ o descriere care mi se pare obiectiva

Cum se zice? Criminalul (PSD) se intorce la locul crimei............