03 noiembrie, 2009

Sa vedem mai departe

First: Vreau sa evit orice forma de confuzie. Votul este o obligatie. Inconstient sau nu.(merci Miru pentru atentionare)

Cand am fost ceva mai tanar, am facut parte din ProDemocratia. Am fost observator la alegeri in anii '90. Am fost impresionat de oameni in varsta de 80 si + care doreau sa voteze. Cred ca acolo am inceput sa imi dau seama de importanta votului. Inca imi aduc aminte de rectitudinea lui Coposu si mitocania lui iliescu din anii aceia si enervarea la mesajul : acum ne trebuie liniste, mesajul, si atunci, al PSd-ului.


Dar informarea corecta este la indemana tuturor.
Unul dintre site-urile de stiri cele mai obictive, este  http://www.hotnews.ro/opinii

Cautand printre blogurile romanesti, am ajuns si la un blog care mi s-a parut deosebit. Prin coerenta logica si argumentare nepatimasa.
 http://theo-phyl.blogspot.com/  despre istorie,
http://paleografia.wordpress.com/ despre paleografie
http://theophylepoliteia.wordpress.com/  politica, este pro TB, dar trebuie vazuta eventual, si cealalta parte isn't it?

Dar sa revin la subiect.
Capitolul 1

In care ni se dezvaluie in fata ochilor minunata lume a lui Iliescu si PSD

Din pacate pentru Romania, Iliescu este reprezentantul si protectorul  lumpenproletariatului promovat in timpul PCR-ului in diferite pozitii de conducere. Precum structura, este introvertit, Nu ii pasa de cei"pastoriti" si are o agenda particulara foarte bine pusa la punct. Puterea lui este bazata exclusiv, pe relatii si intriga de palat. Stie ca este de ne inlocuit. Este motivul principal pentru care in Romania scara valorilor este cea care este acum, fara doar si poate. Poate mima foarte bine compasiunea, Dar, atunci cand un secretar de stat a fost batut de niste body guarzi (spp sau asa ceva) pentru ca era in Trabant si nu mergea destul de repede comentariu lui a fost: "Or fi avut aia vreun motiv"-inadmisiblil. Asta spune tot despre modul democratic de a gandi a lui Iliescu.
Dar despre Iliescu putem citi aici cam ce vreau sa spun, dar mult mai bine.


Tipologia promovata de iliescu este a femeii comuniste ,cu tupeu, limitata (si intelectual) exclusiv la" lupta de clasa" .(ex. Gainusa, A.Spornic, inainte si mai nou Pivniceru, Barbulescu etc). lipsita de feminitate si chiar mandra ca nu sunt dintre "alea" este caracteristica comuna.Orice deviere estetica reprezenta/inta "mofturi burghezo mosieresti" si un deviationism de la linia partidului.-de atunci si acum.
Geoana, ca un bun discipol ce este, are aceleasi referinte precum ale magisterului.
Intretinand, subliminal, misoginismul si talibanismul "omului de rand": "femeia este buna la cratita" la "facut copii "tinuta sub control". Rareori am vazut un personaj mai inadecvat candidat la presedentie. Nu are idei proprii multe (ca sa fim cinstiti-aceea cu:" am vorbit io cu NASA" cred ca este a lui), labil pana la extrem. Cred ca are alte calitati, dar aceea de presedinte,leader, nu o are.
Ma gandesc daca exista vreo caracteristica a lui Iliescu care m-ar face sa il votez (Geoana este purtatorul de stafeta). Ma gandesc...... Ma gandesc..... Ma gandesc....... Ma gandesc.........Ma gandesc........Ma gandesc.....sorry. Nope.Nothing.

Next time
Capitolul 2.
In care Crin Antonescu si PNL-ul incearca sa se gaseasca si , poate, daca am timp,pseudo conflictul cu PDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu