30 noiembrie, 2009

Iata de ce nu pot vota Geoana

Sa ne aducem aminte:
....."Filmuletul care a isterizat o tara intreaga ne poate spune, in cel mai bun caz, doar ceva despre omul Traian Basescu: ca este exagerat de impulsiv, ca nu isi stapaneste nervii. Cu toate acestea, si daca filmul este suta la suta adevarat, trei secunde de manie scapata de sub control, urmate de regrete (potrivit lui Tariceanu), nu ne pot spune mai mult decat a facut-o deja comportamentul presedintelui in ultimii cinci ani. Iar Basescu ne-a aratat din plin ce poate: de la insfacarea telefonului unei ziariste la a-i spune "tiganca imputita", sau altuia "gaozar". Insa daca judecam aceste atitudini in campania electorala, atunci cand ele sunt chemate sa transeze disputa intre doi candidati, faptele trebuie asezate pe ambele talgere ale balantei. Nimic din ce s-a intamplat in acesti ultimi cinci ani nu se compara cu senzatia materiala de teroare pe care au trait-o multi ziaristi pe finalul de guvernare Nastase-PSD. Numarul de agresiuni fizice la adresa jurnalistilor, de exemplu, a atins apogeul in mandatul pasnicilor si manieratilor Iliescu si Nastase, nu in cel al monstrului Basescu. V-o poate confirma fostul meu coleg Ino Ardelean, care a fost batut pana a intrat in coma, dupa ce scrisese despre mafia pesedista din Timis. si v-ar mai putea-o confirma si un alt fost coleg care a ajuns la un pas de moarte pe cand, in timp ce conducea pe Valea Oltului, s-a intersectat cu o masina ce venea din sens opus si, instantaneu, din directia ei, o ranga de fier i-a zburat direct in parbriz. A scapat doar pentru ca, miraculos, ranga a ricosat si nu i-a spart parbrizul. La peste 100 de kilometri pe ora, sansele de a scapa cu viata erau minime. Se intampla in toamna anului 2004, colegul meu era probabil numarul unu pe lista de inamici ai lui Adrian Nastase, iar avertismentele soptite ca o va pati daca nu o lasa mai moale cu criticile devenisera rutina cotidiana."..........
Pe vreme lui Nastase era liniste la suprafata......
http://www.romanialibera.ro/a171311/cine-va-incasa-pana-la-urma-lovitura.html

Aceeasi mentalitate ca a lui Iliescu, oare Geoana?


29 noiembrie, 2009

Dupa o discutie prieteneasca

Astazi am vorbit mult. Recunosc ca am facut un pic de campanie electorala. Am incercat sa conving, cu rezultate incerte dealtminteri, pe , in ordinea "dezbaterilor", nepoata,Miruna,, cumnata, Gabi, si Cornel.(prieten)
In mod cinstit, am anuntat "tema " si intentiile inainte.....
Toti au avut puncte viabile care le pun la indoiala optiunea pe 6 decembrie.
Pornind de la aspecte de prezentare a candidatiilor, pana la probleme de economie.
Discutie interesanta.
Sa le iau pe rand:
Prezentarea:
1.Geoana este mai prezentabil decat TB.
Cred ca este adevarat. Din pacate nu pot sa scap de impresia unui ventriloc care manevreaza o papusa. Cand Geoana a vorbit de "capul" lui a fost dezastruos.(exemple nenumarate-cei 80 de milioane de romani fiind ultima).
2. Udrea, EBA, Videanu, Casuneanu, Berceanu, Ritzi etc. Asa cum cred, si am si citit undeva pe un blog,(sry nu mai imi aduc aminte) susnumitii vor sa profite de sistem (ala ticalosit) dar Vantu, Patriciu, Nastase, Hrebenciuc si nu ultimul pe lista, cu voia noastra, Iliescu reprezinta sistemul.
Economie.
1. Impozitul forfetar: in 2007
"Constantin Nita care participa la elaborarea programului de guvernare al PSD propune ca, pentru intreprinderile mici si mijlocii cu cifre mici de afaceri, precum micile restaurante si unitati din domeniul turismului, micile magazine, unitatile specializate in igiena si cosmetica, precum frizeriile, saloanele de cosmetica, sa fie introdus un impozit forfetar" - Ziarul financiar
http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fiscala-a-psd-impozitul-forfetar-pentru-imm-uri-3085451/

Se pare ca PSDul a avut in vedere acest impozit inaintea PDL. Nimeni nu garanteaza, ca daca nu exista bani la budget (pentru salariile bugetarilor) acest impozit nu va fi mentinut.
Atunci cand cea mai mare parte din buget se duce pe salarii la bugetari (sa nu uitam ca doctorii si profesorii au salarii de mizerie) te intrebi: cine are salariile alea "bune" si cat naiba sunt ele.(in alte tari procentul din buget pentru aceleasi cheltuieli este mult mai mic):
Niste cifre
-numarul salariatilor din sectorul public (definit strict ca administratie publica, educatie, sanatate si protectie sociala) este de 997.000 persoane (aproximativ)- cifra la sfarsitul lui iunie 2009

- numarul salariatilor bugetari (salariati platiti direct sau indirect din bugetul de stat) este 1.350.000-1.400.000 persoane

Date statistice legate de salarii (brut/lunar):

- salariul mediu pe economie: 1883 RON
- salariul mediu in domeniul privat: aprox 1600 RON
- salariul mediu in domeniul public: 2299 RON
- salariul mediu in sectorul bugetar: aprox 2800 RON
- salariul mediu in multinationale: aprox 2250 RON (sf 2008)
- salariul mediu in sectorul bugetar in afara domeniului public: 4052 RON !!
Date statistice privind salariile brute pe fiecare sector economic (pentru comparatie):
statistici INSSE

Asta inseamna ca trebuie facuta curatenie.
Aici, sunt absolut de acord cu Patriciu. Dar este Geoana(vezi Iliescu) cu el?
Intrebare:
Daca Geoana nu vrea sa reduca aparatul bugetar lui Patriciu o sa ii pese?
Alta intreabare:(daca tot suntem la Patriciu?)
Cum ramane cu independenta justitiei.? Oare O sa mai se trimita biletele? vezi aici


Una peste alta o fost o dicutie interesanta, merci.

PS. Cred ca ce vreau sa spun este scris aici (tot de mine  ca sa ma firitisesc....lol)

PS2. Eu nu sunt bombardat zilnic cu emisiuni maipulatoare, ma linisteste foarte mult cand am vazut si tanara (foarte) si mai in varsta (nu foarte) detecatand manipularea. Ty

26 noiembrie, 2009

Si acum ceva mai serios.

Am cetit undeva pe Bloguri ca in jur de 136 miliarde euro au fost "manipulate" in 20 de ani de democratie.
Cifra nu mi se pare exagerata. In mod sigur mare parte din ei sunt in "offshore". A existat careva din astia cu "manipulatul" banilor o clipa de indoiala daca face bine sau rau, legal-ilegal, moral-imoral?
In mod cert nu.
Asa cum Patriciu s-a referit la oameni ca la niste oi care pasc si nu zic nimic si nici nu trebuie sa zica nimic, dar face tot ce poate ca sa impuste cainele de paza, asa si  Vantu a declarat ca atata vreme cat statul este slab el poate sa faca orice, pentru ca este de datoria statului sa il prinda, dar slabeste statul cum poate cumparand oameni. Oamenii astia se aseamana prin cinism, aroganta stupida, cupiditate. Din pacate de la Iliescu a pornit totul cand ne cerea votul acum 20 de ani cu sloganul :" Un presedinte pentru linistea voastra",
si a castigat

Cum am promis.

Asa cum am promis, ma stradui sa caut alte variante.
  1. PSD si cu PNL = love.
  2. Imparteala aritmetica de posturi la ministrii. fifty-fifty
  3. Klaus ministeruieste ca prim bine si frumos.4-6 luni
  4. Trec ceva luni, cand datorita FMI, trebe trase niste masuri mai dure.
  5. PDL trage o motiune de cenzura, daca tot poate
  6. Se voteaza, la secret de data asta
  7. Cade guvernul (ajutat de PSD)
  8. Guvern nou
Ghici ghicitoarea mea:

Palarie intr-un  picior ghici daca noul PM va fi din PSD.Remaniere? fifty-fifty?

Ce va face PNL

Iate ce zice "doc" pe hotnews (si zice bine)
"Din nefericire pentru PNL, PSD deţine o armă extraordinară de persuasiune… pe care cred că o puteţi ghici cu uşurinţă din primul paragraf. Da, PSD are la îndemână ameninţarea cu trecerea la un sistem de vot uninominal majoritar. Cu ajutorul PD-L, care ar avea destule motive să-l accepte, unul dintre ele fiind că ulterior, pe un sistem majoritar, pot spera să se impună în faţa preşedintelui după o nouă rundă de alegeri parlamentare. Sistemele uninominale produc de obicei majorităţi parlamentare absolute, de care preşedintele este obligat prin constituţie să ţină cont. Oricum, mă îndoiesc că PD-L ar ajunge să-l accepte, mai degrabă simpla ameninţare cu acest proiect va determina PNL să treacă cuminte şi supus în rolul de partid minoritar în guvernarea condusă de PSD. Un sistem de vot majoritar ar fi catastrofal pentru ei. "
So, ca sa zicem din clasici in viata: "ciocu' mic" si zi multumesc ca se putea si mai rau.

24 noiembrie, 2009

Scenariu

Ma gandesc la un scenariu pentru PNL-isti:
1. Castiga Geoana.
2. Il pune pe Klaus
3. Trec 6 luni vine impozitul progresiv
4. PNL ameninta cu plecarea din guvern. Pleaca
5. Cativa de la PNL(si/sau PDL) trec la PSD+UDMR+Minoritati
6. Motiune de cenzura PNL. (oare se poate baza pe PDL)?Guvernul nu cade.
7. Klaus ramane PM - el nefiind PNL-ist nu are nicio obligatie si nici nu are unde se intoarce (in Sibiu a castigat TB, nu este vreun semn?) iar daca are vreo pata la dosar (nu stiu) cu atat mai mult va executa ordinele.
8. Remanierea se face numai cu oamenii PSD-ului.
9. PNL-ul este cu numele la guvern, are PM-ul, dar este in opozitie unde este renumit prin absente (nu ma refer numai la CA dar si la ceilati PNL-isti- vezi top20)
10 Vina ,daca este ceva rau, va fi a PNL-ului, daca bine,  a PSD-ului. Nu poti sa faci nimic altceva.-cum zicea cineva ACI mi se pare, decat sa ridici sapunul si sa multumesti dupa.(Asta pe un alt scenariu dar aceasi concluzie)
11. La urmatoarele alegeri PNL 4-7%. PDL ca opozitie va creste. Romania ca tara va pierde.

Rog PNL-isti sa posteze ei un scenariu functional.- O sa mai incerc si eu.......dar nu garantez o sa gasesc.(si imaginatie bogata am, har domnului)

Urmasul lui Tatarescu il are ca model pe Che Guevara

Este deja plictisitor. De peste 60 de ani PNL-ul a facut sistematic acelasi lucru. A facut aliante cu fascistii, cu comunistii, a tolerat garda de fier. Tatarascu, ultimul lor presedinte a pactizat cu comunistii, a fost ministru comunist si a fost arestat la sfarsit.(de comunisti).

Iata, acum demnul urmas al PNL aripa Tatarescu (AT)-Crin Antonescu - trebuie sa ia in vizor si tineretul din PNL. Cum "modelul luminos din viata lui-Tudor Chirila" i-a spus : "mai usor cu pianul pe scari" ca eu nu am treaba cu politica si nu ma baga in mizeria ta, la nici cei 50 de anisori, trebuie sa le explice, acum, de ce Che este liberal iar ideologia lui Che a ajutat clasa mijlocie sa fie sublima dar sa lipseasca cu desavarsire oriund s-a aplicat.

21 noiembrie, 2009

Timpul trece indecent de repede.

Printre zile tot mai scurte si munca tot mai multa nu s-a putut strecura un post mai de doamne ajuta despre liberali si pedelisti. Dar cred ca starea mea de spirit in legaura cu alegerile acestea este destul de clara.

Votez Traian Basescu.
In ruptul capului nu pot sa votez M. Geoana. Este ceva organic.

Pe langa aspectele emotionale ale votului exista si aspecte rationale totusi:

Precum orientare sunt liberal.(cred)
Iata de ce NU Geaona:

1. Nu vom vedea reducerea aparatului bugetar. ( hipertrofiat)
2. Nu va exista nicio sansa la o justitie corecta.
3. Sistemul de valori va fi cel al lui Iliescu

03 noiembrie, 2009

Sa vedem mai departe

First: Vreau sa evit orice forma de confuzie. Votul este o obligatie. Inconstient sau nu.(merci Miru pentru atentionare)

Cand am fost ceva mai tanar, am facut parte din ProDemocratia. Am fost observator la alegeri in anii '90. Am fost impresionat de oameni in varsta de 80 si + care doreau sa voteze. Cred ca acolo am inceput sa imi dau seama de importanta votului. Inca imi aduc aminte de rectitudinea lui Coposu si mitocania lui iliescu din anii aceia si enervarea la mesajul : acum ne trebuie liniste, mesajul, si atunci, al PSd-ului.


Dar informarea corecta este la indemana tuturor.
Unul dintre site-urile de stiri cele mai obictive, este  http://www.hotnews.ro/opinii

Cautand printre blogurile romanesti, am ajuns si la un blog care mi s-a parut deosebit. Prin coerenta logica si argumentare nepatimasa.
 http://theo-phyl.blogspot.com/  despre istorie,
http://paleografia.wordpress.com/ despre paleografie
http://theophylepoliteia.wordpress.com/  politica, este pro TB, dar trebuie vazuta eventual, si cealalta parte isn't it?

Dar sa revin la subiect.
Capitolul 1

In care ni se dezvaluie in fata ochilor minunata lume a lui Iliescu si PSD

Din pacate pentru Romania, Iliescu este reprezentantul si protectorul  lumpenproletariatului promovat in timpul PCR-ului in diferite pozitii de conducere. Precum structura, este introvertit, Nu ii pasa de cei"pastoriti" si are o agenda particulara foarte bine pusa la punct. Puterea lui este bazata exclusiv, pe relatii si intriga de palat. Stie ca este de ne inlocuit. Este motivul principal pentru care in Romania scara valorilor este cea care este acum, fara doar si poate. Poate mima foarte bine compasiunea, Dar, atunci cand un secretar de stat a fost batut de niste body guarzi (spp sau asa ceva) pentru ca era in Trabant si nu mergea destul de repede comentariu lui a fost: "Or fi avut aia vreun motiv"-inadmisiblil. Asta spune tot despre modul democratic de a gandi a lui Iliescu.
Dar despre Iliescu putem citi aici cam ce vreau sa spun, dar mult mai bine.


Tipologia promovata de iliescu este a femeii comuniste ,cu tupeu, limitata (si intelectual) exclusiv la" lupta de clasa" .(ex. Gainusa, A.Spornic, inainte si mai nou Pivniceru, Barbulescu etc). lipsita de feminitate si chiar mandra ca nu sunt dintre "alea" este caracteristica comuna.Orice deviere estetica reprezenta/inta "mofturi burghezo mosieresti" si un deviationism de la linia partidului.-de atunci si acum.
Geoana, ca un bun discipol ce este, are aceleasi referinte precum ale magisterului.
Intretinand, subliminal, misoginismul si talibanismul "omului de rand": "femeia este buna la cratita" la "facut copii "tinuta sub control". Rareori am vazut un personaj mai inadecvat candidat la presedentie. Nu are idei proprii multe (ca sa fim cinstiti-aceea cu:" am vorbit io cu NASA" cred ca este a lui), labil pana la extrem. Cred ca are alte calitati, dar aceea de presedinte,leader, nu o are.
Ma gandesc daca exista vreo caracteristica a lui Iliescu care m-ar face sa il votez (Geoana este purtatorul de stafeta). Ma gandesc...... Ma gandesc..... Ma gandesc....... Ma gandesc.........Ma gandesc........Ma gandesc.....sorry. Nope.Nothing.

Next time
Capitolul 2.
In care Crin Antonescu si PNL-ul incearca sa se gaseasca si , poate, daca am timp,pseudo conflictul cu PDL