08 octombrie, 2009

Little knowledge is dangerous

Primul meu post. (dar nu prima incercare)
De ce titlul acesta.
Ma enerveaza cumplit opiniile oamenilor care nu au nicio indoiala. Nu au intrebari ci doar raspunsuri.
Socrate este fondatorul modului de viata occidental. Pentru el totul se reducea la intrebari, la a te intreba pentru a afla adevarul. (este motivul pentru care a murit de altfel). Cred ca societatea occidentala a evoluat in acest mod in principal pentru ca a pus sub semnul indoielii totul, pornind de la canoanele religioase pana la stiinta. Parafrazand pe Charles Darwin putem spune ca lipsa de cunostinte genereaza mai degraba incredere in comparatie cu cunoasterea reala si profunda.

Si aici ajungem, abrupt, la ziua de astazi
Bigotismul, autosuficienta, pline de certitudini reprezinta o piedica majora in dezvoltarea unei Romani stabile.

A vota in necunostiinta de cauza, fara sa te informezi, este un gest de inconstienta.

Am intalnit oameni care reusesc sa ia o decizie, corecta pentru EI, la momentul potrivit, foarte rapid si fara sa cunoasca toti parametrii situatiei. Cred ca sunt leaderi inascuti
In cazul romaniei cred ca exista exista trei oameni publici care se incadreaza aici:

1.Traian Basescu
2.Ion Iliescu
3.Dinu Patriciu

Se aseamana mai mult de cat le ar place sa recunoasca.Daca ne gandim bine, vedem au foarte putina empatie, altruismul este apropape inexistent, nu au complexe . Toti "calca pe cadavre" fara problema si cred cu tarie in ce fac ei.
Interesant cum s-au impartit in toate cele trei partide. Pesemne nu au suportat un alfa male in aceasi "haita".
Optiunea la alegeri va fi, fara discutie, intre acesti trei leaderi.

Un comentariu:

  1. Buna Joe:)
    Interesant post-ul asta...Am o intrebare pentru tine:ce preferi?sa se voteze in necunostinta de cauza sau sa nu se voteze deloc?Situatia este oricum jenanta din orice punct de vedere.La oras,doar cam 20% dintre locuitori merg sa voteze .Cei care nu merg invoca motive precum:nu ai cu cine! sau oricum nu stiu cine/ce face in politica si deci daca nu stiu,nu ma implic.O doza de adevar tot exista si aici...dar si consecinte grave:ca de exemplu EBA si Becali-europarlamentari.Cat despre bigotism,doar stii cat de mare e practica acestui"sport" la noi.Primul care face o rugaciune este in mod cert si cel mai bun om,poate chiar potrivit pentru posturi de conducere a tarii.Se apropie alegerile,sunt la moda sondajele electorale...apar pe acolo si Basescu,si Crin Antonescu si oprescu..sunt chiar curioasa.Si raspunsul este da,ma voi duce la vot,ca un bun cetatean ce sunt,pentru ca absenta nu este o optiune.

    RăspundețiȘtergere