26 martie, 2013

Astazi despre bentite, si timp parcurs

Au trecut 20+ de saptamani decand nu am mai scris. Iata-ma pe metereze din nou.

Astazi, precum in fiecare luni :) vorbim despre bentite tricolore.
Asa cum zicea cineva (istoric de sama) romanii au prostul obicei sa confunde naţiunea cu etnia. Nu sunt acelasi lucru decat in mintea celor saraci cu duhu si/sau copiilor tampiti cu mintea in formare.
Situatii similare se gasesc in mai toate statele lumii, ca sunt vechi sau abia infiintate. Spania, Italia, Franta you name-it.

Sa luam un exemplu: Canada, natiunea canadiana, include si pe francezii din Quebec. Daca vrei sa ai masina zgariata, sa te injure lumea du-te de 24 iunie cand este ziua Quebecului cu steagul Canadei pe masina. Daca te duci "pe sate" si vrei sa te muti intr-un orasel din acesta , si sa iti pui steag Canadian pe casa nu vei fi bine venit.

Sa revenim:
In natiunea romana intra toate etniile locuitoare pe teritoriul romanesc. Sa nu uitam cuvantul roman nu exista acum 300 de ani. Molovenii se chemau moldoveni (si doamne fereste sa le fi spus altcumva), aia din sud valahi, iar aia din tinutul secuiesc se chemau secui :) .

Cautand pe internet am gasit chestia asta cu arsul steagului Canadei de catre cativa idioti din quebec.

http://www.huffingtonpost.ca/2012/12/04/canadian-flag-run-over-quebec-desecrated-video_n_2238476.html



Pana si prim ministrul quebecului este separatist. Ei si?
In 1995 au avut un referendum pentru independenta Quebecului , pe care l-au pierdut cu 49,6% (patruzeci si noua virgula sase la suta). A doua zi toata lumea s-a dus la munca. Nu s-a trezit nici-un idiot sa spuna ca 3 milioane de quebecoshi au votat DA. Ce dracu' sa faca , sa faca Quebecu' independent numai 6 luni pe an?

Problema romanilor se poate reduce la doua aspecte:

1. Romani nu sunt o rasa, si de aceea ne simtim inferiori (compensand idiotic prin complexe de superioritate in alte domenii). Ar trebui sa acceptam lucrul acesta ca pe un mare avantaj. In general amestecul de gene duce la o vivacitate a comunitatii net superioara celor care sunt "curati" genetic. Cine a vazut comunitatile izolate din tarile mai sus mentionate poate sa isi dea seama.
2. Poporul roman este scolit dar nu este educat. Ceea ce ne da un complex de superioritate mitocaneasca, cand ar trebui sa ne simtim "rusinati" si cu mult mai multa modestie.
Puteti spune ca , da domne, da' aia e federatie. Da, este corect,Canada este o adunatura de provincii si teritorii. Dar cu ce schimba asta situatia.

Data viitoare despre judecatorii ccr (daca am chef :) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu